Autodoprava s hydraulickou rukou SCANIA P114 8x4

SCANIA P114 8x4 Palfinger PK 36002

 

   Nákladný automobil SCANIA P114 8x4, valník firmy Gentiana s.r.o., je vybavený výkonným nakladacím žeriavom Palfinger PK 36002 . Hydraulický žeriav, ktorý je svojím výkonom v kategórii vozidiel s celkovou hmotnosťou do 38 ton, ojedinelý dáva vozidlu nové možnosti využitia. Nakladanie a vykladanie rozmerných predmetov, paliet, panelov, unimobuniek, bilboardov, drevnej guľatiny a porezu, stavanie krovov, nahradí betónpumpu betonárskym košom a mnoho iných...

  SCANIA P114 je špeciálny nákladný automobil určený na prepravu aj dlhých nákladov. Vozidlo má vzorec náprav 8x4 môže byť prevádzkované na všetkých pozemných komunikáciách. Vozidlo je vybavené stálym pohonom zadných náprav,  zadné nápravové diferenciály sú vybavené uzávierkou diferenciálu.

   Valník má rozmer plošiny korby  7,8x2,45 m. Odnímateľné bočnice a zadné čelo umožňujú prevoz aj rozmernejších nákladov, než je plošina korby. Maximálna celková hmotnosť nákladu je 11 ton.

taggy:( autodoprava, autodoprava s hydraulickou rukou, preprava, preprava v terene, paleta, dovoz, prepravit, autodoprava, hydraulicka ruka, pm, teren, paletovy tovar, ross, viza, preprava stavebneho materialu,  )

Parametre vozidla:

  • Svetlá výška                                                                   310 mm
  • Šírka                                                                             2500 mm
  • Výška                                                                           3900 mm
  • Dĺžka                                                                          11250 mm
  • Max. celková hmotnosť                                                32000 kg
  • Max. nosnosť                                                                11000 kg

Hydraulická ruka Palfinger PK 36002

   Dôležitým parametrom výkonu hydraulického žeriavu je tzv. zdvihový diagram, udávajúci maximálne povolené zaťaženie v oku žeriavu. Tieto hodnoty sú dôležité pre základnú inditikáciu použitia hydraulickej ruky v praxi, tak aj pre zaručenie maximálnej bezpečnosti pri práci s hydraulickým žeriavom. Náš hydraulický žeriav zaručí zdvihnutie bremena o hmotnosti 10000 kg na vzdialenosti 3 m od stĺpu hydraulického žeriavu a maximálny horizontálny dosah žeriavu je 16 m. Ovládanie sa deje pomocou rádiového diaľkového ovládania. Dosahový diagram hydraulickej ruky je na obrázku nižsšie, krivka E platí pre našu HR.

Navijak Palfinger

   Hydraulická ruka PK 36002 je vybavená navijakom s ťažnou silou 16,68 KN.  Vývod lana hrúbky 10 mm je uložený na hlavnom ramene hydraulickej ruky a cez kladku na konci vyložníka je možné hydraulickú ruku používať ako žeriav.